miercuri, 30 octombrie 2013

Acceptare. Tatuaje. Si inca ceva.

Un articol 3 in 1. Pentru ca vreau sa vorbesc cate putin din fiecare. De ma intind prea mult la vorba, imi cer iertare. Dar puteti citi in etape, dupa cum aveti chef sau dispozitie.


Acceptare. Probabil ca stiti ( sau poate nu) ca, de cand ma aflu pe aceasta minunata planeta, am luptat cu mine. Impotriva mea. De ce am facut asta? Doar universul stie... si nu vrea sa imi spuna. Poate pentru ca sunt perfectionista de cand ma stiu, de cand sunt constienta de consecintele actiunilor mele. Am vrut sa fiu cea mai cea. Cuminte, ascultatoare, visatoare, placuta de cei din jurul meu, frumoasa, sexi.
Cand am fost mica ma vedeam intruchiparea Ilenei Cosanzene chiar de eram de fapt o gogosica mica si dulce. Dar sanatoasa!! Nu cu E-uri si alte combinatii naspa. Ma vedeam cu parul lung si auriu, cu rochii de zana pe mine, prinsa intr-un turn si asteptand pe Fat Frumos sa ma salveze. De cate ori citeam povesti, inima imi urca in gat de emotie si parcurgeam textul  intr-un suflu pana la final, sa fiu salvata.
Mai apoi am inceput cu pianul. Nu stiu daca are vreo relevanta cu ceea ce incerc sa dezbat aici dar musai sa scriu: nu imi placea defel!!!!! Gata.. i let it go now :))))
  Mai tarziu am inceput sa cresc. Si sa cresc. Si sa cresc. Si m-am trezit la 16 ani cu multe kilograme. Dar diva ( respectiv Ileana Cosanzeana) din mine s-a trezit si a zis gata: dieta si sport. Si asa am dat jos vreo 30 de kilograme, ajungand in extrema cealalta ( usor anorexica - 43 kg).
 Ideea este ca, de cand ma stiu, mi-a placut si nu mi-a placut de mine. Si mai mult a doua varianta. Mereu m-am criticat aspru - ca sunt prea plinuta, ca am celulita, ca am fata rotunda, ca nu am parul cret. Niciodata nu m-am acceptat cu adevarat asa cum m-a lasat natura pe acest pamant. Recunosc ca aceasta autocritica a fost si constructiva la randul ei, fortandu-ma sa ies din zona mea de confort ( gastronomic) si sa fac ceva in aceasta directie.


And now... cut to the case i say! 
Buna, sunt Corina, am 33 de ani si sunt mandra de ceea ce vad in oglinda. Imi iubesc corpul  il accept cu bucurie asa cum este acum. Pentru PRIMA data in viata mea, in adancul si strafundul sufletului meu sunt fericita de reflexia mea in oglinda. Adica fericita pe bune oameni dragi!
Vad o femeie frumoasa, aromonioasa, plina de vitalitate!  Daca in urma cu un an trageam cu dintii sa am 50 de kilograme, acum mi-am dat seama ca NU un numar conteaza ci felul cum te simti. Si ce rau si ce greu  imi era sa ajung la 50 si sa raman acolo. Ma chinuiam degeaba. Ma sabotam singura. Oare unde imi era mintea? Acum am pus inapoi cateva rotunjimi si ma umflu toate in pene de mandrie cu ele!  Acum nu mai conteaza numarul!
Cum ajungi sa te accepti? Ii cale destul de intortocheata, lunga si anevoioasa. Sau e simpla si dreapta! Te accepti asa cum esti. Atata timp cat esti sanatos da?  Mie mi-a luat 33 de ani. Sau hai sa zicem vreo 23 de ani ( considerand ca pana pe la 10 ani nu am avut prea multe batai de cap cu aceasta problema).


Nuditate. Se impleteste usor subiectul si cu ce am scris mai sus. Corpul uman este prefect in cele mai mici detalii. Cand esti gol ( nud, fara haine), esti asa cum te-a lasat universul pe acest pamant: intr-o stare de beautitudine ( euforie, extaz) Nu te leaga nimic, nu te defineste nimic. Esti tu. Daca nu simti asta, work on it!
Alergam dupa haine, accesorii vestimentare, cand de fapt uitam cine suntem noi cu adevarat. Si uitam cum suntem: frumosi, liberi, unici.
Tot pentru prima data in viata mea am acceptat sa fac o sedinta foto nud. Imi faceam griji si ganduri, ca mai apoi sa dau la o parte inhibitiile si temerile inutile, si sa ma simt in largul meu. Frumusetea corpului meu era surprinsa si redata de ochiul fotografului prin intermediul aparatul de fotografiat. Rezultatul: pe masura asteptarilor mele - magnific. Am un corp minunat!


Tatuaje. Ehe.. aceasta e o tema precum o bomba cu ceas! In 19 oct am participat la un eveniment numit "biblioteca vie" unde eu am fost o carte cu ilustratii. :))). Cititorii au fost intr-un numar foarte mare si mi-au adresat o multitudine de intrebari.
Iata raspunsurile mele: Doare. Mai ales dupa 3 ore jumate. Nu imi pare rau. La 60 de ani o sa arat traznet. Nu vreau sa le sterg. A costat destul de mult. Nu stiu cate tatuaje sunt, ca nu le pot numara.  Nu lucrez ca sunt sefa mea, dar daca voi lucra undeva si deranjeaza aspectul voi fi cea mai imbracata persoana din angajati. Si cu banii primiti o sa imi fac alte tatuaje. Imi creste parul peste tatuaje si imi transpira pielea! M-am obisnuit cu ele ca uit uneori ca le am, devenind o parte din mine. Si da, o data ce iti faci unul, ai toate sansele sa mai doresti si alte tatuaje.Le-am facut in Brasov, la un artist foarte talentat, rabdator si ocupat, asa ca suna si fa programare din timp. Calin Matkovski il cheama de va intrebati!
 Astea au fost raspunsurile in cap de lista.
De ce am zis bomba? Pentru ca tatuajele sunt un subiect tabu. Fiindca in general oamenii nu accepta tatuajele. Pe cei ce au tatuaje. Pentru ca acesti oameni indraznesc sa fie altfel. Tatuajele insufla teama, repulsie, ura, retinere - toate astea din cauza prejudecatilor ce le-au fost indoctrinate de-a lungul timpului. Caz valabil si in multe alte directii si domenii ( ateism, veganism, rasism, etc)
Probabil ca despre tatuaje as putea sa scriu o carte din cate am auzit, citit, vazut si trait. Dar azi ma rezum sa scriu putin despre efectele lor asupra pielii, asupra sanatatii si mai apoi cateva cuvinte despre tatuajele mele.
  Cineva m-a intrebat daca nu pot provoca cancer de piele. Raspus: Da, pot provoca cancer de piele.
Dar asta o poate face si soarele, o predispozitie genetica sau o alimentatie incorecta. Cancerul se afla la noi in organism. In fiecare zi, ora, secunda putem face cancer. Are grija de asta alimentatia noastra, poluarea, substantele chimice, stresul, radicalii liberi. Toate acestea pot duce la cancer. Dar tot in fiecare zi, ora, secunda, organismul nostru bate cancerul la funduletz si il ucide. Pentru ca asta face el. Cand nu mai e in stare sa se lupte singur cu toate aceste elemente atunci cancerul va ramane in corp, va creste, se va dezvolta si te va ucide. Fie ca ai sau nu tatuaje.
  Probabil ca substantele chimice injectate sub piele sunt toxice, sunt potential generatoare de belele, dar la fel sunt si substantele chimice injectate in mancare. Adica conservanti, coloranti si alte minunatii. Sunt tot substante toxice de origine chimica, anorganice, sintetice si artificiale. 
  Si bun... care ii secretul? Ii simplu! Ori te faci vegan... ori periodic scoti din tine cat mai multe toxine ( prin diverse cure de detoxifiere). Si uite asa nu faci cancer. Si gandeste pozitiv! Tattoed people are awsome!!
 

   De ce mi-am facut eu tatuaje? Buna intrebare. A trebuit sa stau sa ma gandesc putin la asta. Pentru mine reprezinta o modalitate de exprimare; o arta vie si un mod de a incepe o conversatie placuta si interesanta. Pentru ca imi place sa cred ca sunt open minded si incerc sa schimb ceva in mentalitatea oamenilor. Vreau sa dovedesc ca dincolo de aparente suntem toti oameni, egali. Si ca iubirea poate trece peste absolut orice.
 Final siropos, stiu.. dar ce sa-i faci daca asa gandeste o fiinta vegana pe dinautru si tatuata pe dinafara? :)))
Si da, sunt extravaganta si imi place sa ies in evidenta. Ca oamenii sa ma tina minte toata viata lor, indiferent de motiv. 
Daca doresti sa iti faci un tatuaj, go for it! Bucuria ce o vei simti cand il vei purta compenseaza tot raul facut. Si daca iti doresti, dar iti e teama de efectele nocive, sa iti iasa din minte acestea. Decat sa regreti tare ca nu l-ai facut, mai bine il faci si te pregatesti pentru consecinte!
Daca nu iti doresti, atunci e simplu: nu iti fa!


In general, tatuajele mele exprima bucuria de a trai si sarbatoresc viata!
Tatuajele mele reprezinta o promisiune facuta mie ca intotdeauna voi avea grija de mine, de cel de langa mine si de toti ce imi ies in cale. Ca nu voi face niciodata rau voit niciunei fiinte de pe Pamant. Simbolizeaza optimismul, victoria, mandria si recunostiinta ce o simt pentru tot ce s-a intamplat in viata mea pana in prezent. Fiecare tatuaj spune o mica poveste despre ceea ce am fost, sunt si voi fi. Voi renaste mereu in viata, oricat de jos ma va duce ea ( slabe sanse dar nu imposibile), ma voi bucura de miciile placeri ale vietii ( trupesti, sufletesti si de care or mai fi), voi avea grija sa raman frumoasa in interior si in exterior, feminina, calda si prietenoasa. Familia mea va fi mereu in sufletul meu si la fel toate fiintele nevinovate de pe aceasta planeta, necuvantatoare. Voi trai clipa, ca si cum ar fi ultima! Fara regrete.
Si pe langa toate acestea ( tatuajele) , sunt o opera de arta extravaganta, dusa usor spre extrem ( de fapt ce inseamna extrem?) .
Tatuajele mele... sunt singurele "lucruri" ce le voi lua cu mine cand plec de pe aceasta lume! Tare asta nu? :)))))

 Si ceva dulce....





miercuri, 23 octombrie 2013

Prajiturele Brownies (video)


Ataaaat!!!!
Stiti ce bune sunt? Nu stiti! De asta tre musai sa va faceti!
De nu aveti forma de silicon ca a me, nu ii bai. Folositi o alta forma de silicon rotunda, sau forma mica de tort.. etc..


Ingrediente - zilele astea cand revin pe pamant! Pup u!

marți, 22 octombrie 2013

Cheesecake raw cu lamaie ( video)


Crezi ca e greu? Eu zic ca nu...
Are gust de cheesecake? Eu zic ca da!
Te pui pe treaba? .........

Cam asa arata:

 
Si asa se face:


Ingrediente
Blat:
150 gr alune de padure
150 gr curmale

Crema:
400 gr caju
sucul de la 2 lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
80 ml ulei de cacao
3 linguri generoase de miere

*Reteta pt forma de tort cu diametru de 18 cm.


marți, 15 octombrie 2013

Limonade cu dichis ( video)

Ce ne facem cand viata ne serveste cate o lamaie din cand in cand? O limonada!!! Sau mai multe!









Enjoy! And love!

luni, 14 octombrie 2013

Budinca de chia ( video)

De ce chia? Pentru ca maretia naturii sta de cele mai multe ori in niste puncte mici si pestritate. Aceste seminte mici contin un univers intreg de nutrienti: fibre, proteine, grasimi sanatoase. Puteti citi mai multe detalii despre chia si puteti si comanda de AICI.

O puteti introduce in supe ( dar nu o puneti la fiert, ci mai degraba adaugati o lingura dupa ce va asezati in fata farfuria cu supa si o lasati cateva minute sa se umfle), in deserturi raw, salate ( doar sa le hidratati inainte)

In ceea ce urmeaza prezentam o reteta simpla de facut dar usor de mancat!


Aveti nevoie de 125 ml lapte vegetal, putin indulcitor si 2 linguri de seminte de chia. Si e gata budinca! Poate fi mai simplu de atat? Nu cred!

duminică, 13 octombrie 2013

Brownies raw ( video)

Hei.. am ramas in urma cu clipurile. Ele s-au filmat de ceva vreme, dar abia acum au reusit sa strabata lunga cale a prelucrarii si a urcarii pe youtube. Si la mine pe blog.
Asadar azi va prezint cum sa faceti brownies. Sau prajituri mici cu gust intens de ciocolata.


Simplu de facut si mai simplu de mancat!



Blat:
200 gr alune de padure
100 gr curmale
50 gr stafide
2 linguri de cacao pudra

Crema:
200 gr caju
5 linguri ulei de cacao
2 linguri de cacao pudra
1 lingura de roscove pudra
2 linguri de miere
apa cat cuprinde.


miercuri, 9 octombrie 2013

Autumn Raw Academy - impresii

 
Am fo' la Cluj... Am mers cu trenul. Si trenul mere incet catre Cluj..
Am citit o jumatate de carte asezata pe trei scaune, in cele mai dubioase pozitii. Oameni faini in tren, inclusiv nasa, fata faina de la Baia Mare. Mi-am dat seama ca ma apropii de cluj cand, privind pe geam, vazui o turma de oi ce sedeau calm pe un deal domol. Mi-am zis.. no, sezi bland ca vine Clujul...
In gara la Cluj am suit intr-un taxi. Am zis ca o fi departe centrul si sa nu ma incurc cu alte mijloace de transport. Taximetristul, om fain si el. Am plecat, a virat la stanga, a mers inainte o tzara.. a facut la dreapta si gata: am ajuns la Samsara! Tulai.. ce repede am ajuns.. oare chiar sunt in Cluj? :)) Mai apoi am aflat ca la Cluj, totul ii aproape.. Nu ii graba asadar...
  Am ajuns la restaurant, am salutat oamenii si apoi am mers la cazare. Am stat la o pensiune la care nu prea va recomand sa stati. Paris ii spune. Eu cred ca pensiunea asta are peretii din carton. Toooot se aude..
Vineri m-am apucat de samsarit. Adica de trebaluit in bucatarie. M-am facut cat am putut de comoda la oameni in bucatarie, m-am imprietenit mintenas cu colegii de breasla si incet incet am terminat treaba propusa pentru ziua de vineri.
 Sambata a fost evenimentul. Desi totul era pregatit, am avut niste emotii la inceput de nu imi venea a crede. Olivia prezenta deja partea de nutritie si alte minunatii, iar eu stateam la bar, cu paharul de ceai in mainile mele tremurande si cu ditamai fluturoiul in stomac. De parca intram la examen. Ioi...
  O fo' greu cateva minute la inceput. Apoi m-am relaxat total si am inceput sa fiu EU: vrednica, harnica si soada cu cei de fata. ( shoada inseamna glumeata pentru cei ce nu stiu). Le-am vorbit precum unor prieteni buni si am incercat sa le explic cat mai simplu cu putinta cum se face cel mai complicat fel de mancare in hrana vie: desertul. Asta la inceput. Si daca au inteles asta, restul cu siguranta a fost floare la ureche.
  Am alternat demonstratia culinara cu momente de teorie si nutritie. Si feedback-ul a fost grozav. Am fost numai cu zambetul pe buze, am imbratisat oameni si am plecat de acolo cu o gramada de energie pozitiva!
Gata cu vorba, va las in compania catorva poze.

 Mai la inceput, cu Olivia. Asteptam cu emotii sa intru la demonstratie.
 Prezentam produsele.
Dupa demo cu tort, s-a servit tortul. De nu stiati, e mult mai sanatos sa mancam desertul prima data. 
  Din nou Olivia. Despre superalimente
Preparam branzica de migdale.
 Yummy.....
Si felul principal:
Locatia a fost minunata. Restaurantul Samsara se afla prin centrul Clujului, pe str. Stefan Ludwig Roth, nr 5. Ii foarte simplu de gasit. Are in meniu produse ovo lacto vegetariene, vegane si raw vegane. Adica de toate pentru toti. Bucatarii is tare veseli, ospatarii sunt si ei la fel iar proprietarul ii numai un zambet. Sa va asteptati asadar sa plecati de acolo cu stomacul plin si o doza maxima de energie pozitiva. 
 Vremea a fost minunata...
Si oamenii veseli!

Si un articol taaare fain scris de o persoana ce a participat la eveniment. Il puteti citi AICI

V-am tzucat!

miercuri, 2 octombrie 2013

Teddy's raw "bear"fast


 Ce mananca un raw vegan dimineata? Un pahar cu apa.
Si apoi? Fructe!
Si apoi? Atat!
Ei na... dar ceva mai complicat? Mai fancy? Mai consistent? Mai asemanator cu un mic dejun cum vedem pe la tv si prin reviste? Ceva de genu?
Ei bine, fie... Isi face muesli. Adica o adunatura de seminte, nuci si fructe uscate. Fara gluten, ca n-am facut nimic. Se poate adauga insa dupa bunul plac fulgi de grau sau de ovaz.
Pentru acest tip de muesli avem nevoie de deshidrator. Daaaar.. se poate si fara. Mai intai va povestesc cum se face cu deshidrator si apoi fara. Reteta o am de la Teddy.. evident!  Cel din imagine!

Ingrediente:
200 gr hrisca verde, cruda
150 gr seminte de floarea soarelui
100 gr caju
50 gr goji
50 gr merisoare
200 gr curmale
3 banane coapte
50 gr cocos - fulgi
2 linguri de cacao pudra
fructe de padure congelate ( optional)

Preparare:
Hrisca se pune la inmuiat in apa plata. Se lasa 2 -4 ore, sau peste noapte in frigider. Apoi se spala in multe multe multe ape, sa ramana curata. Semintele de floarea soarelui se pun si ele in apa. Si caju-ul. De preferat in vase separate. Le punem tot in frigider, de seara pe dimineata.
Incercam sa aruncam "camasile" de la semintele de floarea soarelui. Ele se ridica deasupra si le putem lua cu o sita de ceai. Caju-ul doar il clatim. Asa.
Goji punem in apa vreo 2 -4 ore. Si punem si merisoarele. Ori in acelasi loc, ori separat. Curmalele le verificam de samburi si le punem in alt vas la hidratat cu apa cat sa aiba de hidratat din plin. Tulai veta, ce de-a castroane o sa aveti cu apa prin frigider! :))))
Sa revenim la procedeu.
Punem in robot semintele de floarea soarelui si de caju si pulsam de cateva ori, sa fie doar putin maruntite. Le rasturnam mai apoi intr-un castron maaare si asezam peste semintele de hrisca, bine scurse. Tot in acelasi castron asezam si goji, merisoarele, fulgii de cocos. Si amestecam usor, cu o lingura de lemn, sau cu mana.


Intre timp facem maglavaitzul de legatura intre compozitia de mai sus.
Punem in blender curmalele cu apa in care au stat ( suficienta cat sa le acopere), apoi bananele, si pudra de cacao. Blenduim pana se face tot o crema omogena, dulce si parfumata. Sosul se pune peste "cereale" si se amesteca iar cu lingura de lemn sau cu mana. Apoi se ia o foaie de copt, se pune pe gratarul de la deshidrator si se formeaza "biscuiti". Apoi se pun la deshidratat 12-24 de ore, cat sa putem dezlipi biscuitii de pe foaie si sa nu mai fie umezi. Asta ca sa reziste bine in timp. Oricum cel mai bine se tin in frigider.

Putem pastra muesli asa, sub forma de biscuiti, sau ii putem rupe si pune in cutii de plastic. Oricum este bine. De ce biscuitei? Daca intinzi compozitia pe toata foaia de copt, o sa se deshidrateze mai greu si o sa se desprinda la fel de greu. Facand forme mici ( rotunde, patrate sau cum doriti) se vor usca mai repede si se vor dezlipi mai usor de pe hartie. Tadaaaaaa....
Ah.... and you got biscuits!!! Usor de luat la pachet si de rontzait oricand aveti nevoie!

Punem 3 biscuitei pe care ii rupem in bucatele mai mici intr-un castron, cu lapte cat sa acopere. Si lasam asa vreo 20 de minute. Ca laptele sa patrunda in "cereale", sa le hidrateze si sa le inmoaie putin. Puteti adauga fructe de padure congelate. Vor da o aroma proaspata micului dejun si o gramada de antioxidanti. Sau puneti fructe proaspete, de care aveti in casa! ;)


Acum sa va spun cum sa faceti daca nu aveti deshidrator. Puneti la hidratat cerealele, asa cum am mentionat mai sus, in vase separate. Repetati tot procedeul pana la etapa de deshidratare. Adica faceti amestecul cu cereale si sostul din curmale, banane si cacao. Si aveti compozitia de baza.
Cand poftiti muesli, puneti dupa bunul plac si pofta in farfurie si turnati peste lapte ( in cantitate mai mica, evident). Si gata!
Mno.. si pentru ca ati facut o cantitate mai mare, puneti pe cantar in pungute de unica folosinta cat credeti ca mancati la micul dejun ( 150-200 gr) si puneti la congelator. Si cand va este pofta de teddy's muesli, scoateti punga din congelator, o lasati in frigider peste noapte si dimineata aveti cereale. Mai puneti un pic de lapte vegan cald si voila! Aveti mic dejun raw vegan sofisticat, complicat si asemanator cu ceea ce mananca cei de la tv si reviste!
Sa aveti o zi minunata!!!! In fiecare zi!


marți, 1 octombrie 2013

Smoothie "sunshine"


Inainte sa cititi acest articol fugiti repedeeeeeeeee la piatza si cumparati 2 kile minim de catina! Mai e putin si nu va mai fii pe tarabe.Neaparat sa va puneti pentru la iarna. Este aur curat! Eu mi-am cumparat cred vreo 4 kilograme. Si l-am stors la masina de facut suc cu dublu ax melcat Green Star si l-am pus in pungi de gheata. A iesit mai gros, precum un nectar nepretuit, in cea mai frumoasa culoare: galben auriu. Asa cum este soarele!
In fiecare zi scot un cubulet de catina si il pun in ceai, suc, smoothie... Este foarte usor si la indemana. 
De nu aveti storcator, nu ii bai, puneti catina intreaba la congelator si apoi o puneti in smoothie-uri. Sau puteti sa puneti in miere, dar sa o tineti in frigider. Poate totusi fermenta si asa iar mirosul va fi mai puternic,

Azi va propun un smoothie de-li-cios. Cu prea laudata catina, evident. 
Stiti ce imi pare funny? La inceput nu suportam mirosul de catina.. imi parea foarte acid si greu de suportat. Ei.. acum... mi-as cumpara un parfum cu miros de catina de as gasi. Sucul pur e acru amarui, dar imi place. Nu il pot servi asa evident, caci e prea puternic.. dar in limonada sau fresh-uri/smoothie-uri este delicios. 
Daca la inceput nu va impacati cu mirosul puternic, puneti catina in cantitate mai mica. Si pe parcurs mariti doza. Asa este bine sa facem cu toate alimentele ce la inceput nu prea le suportam.

Smoothie Sunshine:
2 banane mici spre medii, bine coapte
50 gr catina ( o mana zdravana)
200-250 ml apa
1 lingura de miere ( de este nevoie)
sucul de la jumatate de lamaie

Preparare:
Punem in blender catina cu apa si mixam. Apoi strecuram printr-un tifon. Punem inapoi sucul obtinut si adaugam lamaie, miere, banane si blenduim iarasi pana cand sunt toate omogenizate. Acest smoothie ii bun de servit dimineata, pe stomacul gol. Si chiar poate inlocui micul dejun.

Eu ii mai pun pudra de maca ( energizanta), astragalus ( superaliment pentru sistemul endocrin), ginseng siberian ( combate oboseala fizica si psihica, tonic general). Mai pun uneori si putin ulei de cocos ( dar daca se tine smoothie la rece, uleiul se va intari si nu e placut la vedere). Si dupa ce este gata il beau imediat. Este bun tare la gust si ne ajuta sa fim sanatosi. 
La ce e buna catina? Ioi ioi... Ia dati un search pe google....
   Asa rapid.. iata ce am gasit: numită şi „Ginsengul românesc”, datorită proprietăţilor ei revigorante, conţinutului bogat în vitamine şi acţiunii ei benefice asupra vaselor de sânge, cătina poate înlocui cu brio unele medicamente şi poate învinge bolile.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...